úterý 5. ledna 2010

VÝSTAVA BERLÍNSKÝCH BONGOUT


Galerie HYGIENICKÁ STANICE pokračuje ve svém programu! Ve spolupráci s galerií a tattoo studiem TRIBO představíme přes dvacet sítotiskových plakátů berlínského studia Bongout. Výstavu můžete navštívit od 15. ledna do 27. února v prostorách galerie a tetovacího studia Tribo v Lidické 8 v Praze na Smíchově.

BONGOUT představí českému publiku jedinečnou kolekci autorských designových plakátů, které vytvořili pro koncerty hudebních kapel, jako Sonic Youth, The Jesus Lizard, Nick Cave & The Bad Seeds, Slayer, Slipknot či Urlaub in Polen.

Bongout patří v oblasti sítotisku mezi lídry evropské scény. Prosluli také svými limitovanými edicemi ručně tištěných knih, tzv. art books, a své know-how letos mimo jiné představili na prestižním knižním veletrhu New York Art Bookfair, kde vedli workshop o sítotisku a vedení galerie. Jejich „art books“ jsou součástí sbírky MoMa Library (knihovny newyorského Musem of Modern Art). Výstava tak přinese do české metropole svěží závan tvůrčí grafické skupiny, která aktuálně hýbe berlínskou scénou.

Pro plakáty od Bongout jsou charakteristické koláže, hravost, punková syrovost a kreativní duch berlínské výtvarné scény. Díky energii, která z plakátů vyzařuje, mají velký potenciál stát se kultovním sběratelským dílem. Aktivity Christiana Gfellera a Anna Hellsgårdové alias Bongout zahrnují vedle sítotiskové dílny a grafického studia také galerii, ve které průběžně vystavují aktuální díla z produkce Bongout či pořádají tematické výstavy napříč žánry vizuálního umění. Více informací o aktivitách Bongout lze nalézt na www.bongout.org.

Žádné komentáře:

Okomentovat